Želite postati dirigent ali dirigentka?

Sliši se preprosto in mnogi sploh ne vedo, da za tem vprašanjem stojijo leta študija, trdega dela, izkušenj v glasbenem udejstvovanju in poustvarjanju ter predvsem zrela glasbena osebnost. Za poklic dirigenta/-ke je namreč treba opraviti specialistični študij, ki navadno sledi končanemu izobraževanju akademskega glasbenika na drugem glasbenem programu.

Ker je pot dolga in se učenje nikoli ne konča, je moja želja navdušiti mlade glasbenike/-ce za dirigiranje in jim že v rani mladosti, vzporedno z igranjem inštrumenta, omogočiti učenje osnov dirigiranja in partiturne igre ter nadgrajevati vsesplošno glasbeno znanje. Spoznanja jim bodo dala uvid v dirigentski poklic, znanje jim bo omogočilo vodenje ljubiteljskih glasbenih sestavov, ambicioznejšim pa tudi nadaljnji študij na glasbenih univerzah in lažjo dirigentsko kariero v profesionalnih vokalno-inštrumentalnih zasedbah. Tečaji pa so primerni tudi za izkušene dirigente/-ke, ki želijo izpopolniti svoje znanje.

Poučevanje je prilagojeno posamezniku oziroma skupini z enakim predznanjem.
Pišite mi, da izberemo najustreznejšo obliko izobraževanja za vas ali vašega otroka!

Vpis je možen celo leto. Urnik po dogovoru.

dirigent Andreja Šolar
tečaj dirigiranja
dirigiranje osnove

Tečaj dirigiranja

GLASBENE URICE DIRIGIRANJA

Primerne za vse mlade glasbenike/-ce od 1. do 3. razreda nižjih glasbenih šol, ki želijo ob poslušanju glasbe spoznati dirigentski poklic in osvojiti osnovno metrično gibanje dirigiranja.

DIRIGENT 1 – začetna stopnja

Primerna za vse mlade glasbenike/-ce od 4. do 8. razreda nižjih glasbenih šol ter srednjih glasbenih šol, ki poleg svojega inštrumenta želijo pokukati v dirigentski svet in se naučiti osnov dirigiranja.

DIRIGENT 2 – nadaljevalna stopnja

Primerna za vse študente/-ke glasbenih smeri, ki želijo nadaljevati študij dirigiranja na glasbenih univerzah in se z dirigiranjem ukvarjati profesionalno.
Primerna je tudi za vse glasbenike/-ce pedagoge/-inje, ki vodijo orkestre v izobraževalnih ustanovah ali ljubiteljske glasbene sestave in želijo izpopolniti svoje znanje.

PRAKTIČNO DELO Z INŠTRUMENTALNO ZASEDBO

Individualne ure dirigiranja, ki vključujejo mentorstvo na vajah z vašo inštrumentalno ali vokalno zasedbo na lokaciji, kjer deluje.

Oblike izobraževanja

INDIVIDUALNO POUČEVANJE

Individualno poučevanje je prilagojeno predznanju in izkušnjam posameznika.

SKUPINSKO POUČEVANJE

Skupinsko poučevanje je prilagojeno do štirim osebam z enakim predznanjem in poteka skupaj s komorno igro zasedbe inštrumentov, ki se jih učijo.

POUČEVANJE NA DALJAVO (ONLINE)

Poučevanje se lahko izvaja prek aplikacije ZOOM.

Rad bi izvedel-a več o tečajih